Jeremy Corbyn: luister en oordeel. Screenshot Declassified UK
Mediakritiek -

Onze selectie van de week: rechterzijde Labour en media ondermijnden Corbyn

In onze selectie van deze week uit andere alternatieve media drie video's en twee artikels, allen met hetzelfde onderwerp: de hetze tegen Jeremy Corbyn. Het onderzoek The Labour Files van Al Jazeera geeft de bewijzen dat er wel degelijk vijf jaar lang een hetze werd gevoerd door de rechtervleugel van Labour, in samenspraak met alle grote Britse media, met op kop BBC en Guardian, om het gevaar van Jeremy Corbyn in Downing Street 10 te voorkomen. Het resultaat kennen we: Boris Johnson en Liz Truss.

zaterdag 1 oktober 2022 06:50
Spread the love

 

Deze selectie over Jeremy Corbyn en de manier waarop zijn programma voor een ander, sociaal en ecologisch Groot-Brittannië werd vernietigd kan op het eerste zicht deprimerend overkomen. Je kan er ook iets anders in lezen.

Ten eerste is er wel degelijk een meerderheid voor verandering, ten tweede kan je erin lezen dat de machthebbers bang zijn, zéér bang, dat het ooit wel zal lukken én dat ze wel degelijk kwetsbaar zijn. Ons dat idee uit het hoofd rammen is niet voor niets de hoofdopdracht van de mainstream media.

Verzet en politieke strijd begint bij informatie. Weet tegen wie en wat je strijdt voor je de strijd begint. Corbyn ging ons voor. Het kan wél lukken. Informeer je alvast met deze selectie:

In dit gesprek met de onvolprezen Declassified UK geeft Jeremy Corbyn zijn meest vranke mening – over de Britse media, het Britse leger en de inlichtingendiensten, Israël, Keir Starmer, Julian Assange en Saoedi-Arabië. Bekijk dit interview en begrijp waarom deze man geen Britse eerste minister mocht worden.

 

Jeremy Corbyn blikt terug op 5 jaar partijvoorzitterschap, geeft zijn opinie over de mainstream media, de zogenaamde antisemitisme-crisis in Labour, Koning Charles II en zoveel meer. Bekijk dit en sluit voorgoed de mainstream media uit je bestaan. Er zijn nuttigere kanalen voor informatie.

 

Uit gelekte interne Whatsapp-conversaties van Labour-personeel en uit het Forde Report blijkt dat er wel degelijk een hetze werd gevoerd om Jeremy Corbyn met beweerd ‘antisemitisme’ te ondermijnen. Al Jazeera onderzocht alle documenten opnieuw en interviewde betrokkenen. Dit is Deel I The PurgeDeel II The Crisis, Deel III The Hierarchy en Deel IV The Spying Game.

 

Jonathan Cook verliet enkele jaren geleden de Guardian uit walging over de koers die zijn krant begon te volgen en schrijft nu als onafhankelijk journalist een zeer degelijke eigen blog. Hij wikt zijn woorden niet in deze analyse: “De Britse Labour Party is onder Keir Starmer een criminele samenzwering geworden tegen zijn eigen leden.” Een lang artikel maar volledig het lezen waard.

 

Als toemaatje deze opinie in The Morning Star over huidig partijvoorzitter Keir Starmer. Zijn project is bijna voltooid: Labour is terug eigendom van Tony Blair, terug de partij die niet langer een gevaar is voor het Britse media-politiek-economisch establishment. Hij zal de komende maanden de hemel in worden geprezen en mag weldra een regering vormen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!