Voor altijd. Illustratie: Stien Verbelen
Boekrecensie -

Over rouw en nooit opgeven

Stien Verbelen verloor haar geliefde man aan de gekende ziekte, die we liever niet bij naam noemen. Rouw is voor altijd, maar toch mag je nooit opgeven. Een stil boekje dat je 'voor altijd' bijblijft.

maandag 26 september 2022 10:43
Spread the love

 

Met korte mijmeringen, afgewisseld met eigen tekeningen, vertelt Stien Verbelen het verhaal van haar rouw. Simon komt nooit meer terug. Soms doet ze alsof hij gewoon even weg is, dat maakt het wat draaglijker. Gedachten switchen tussen voor en na.

Wat me vooral bijblijft is haar verlangen naar de ‘normaliteit’, niet noodzakelijk naar de mooie momenten, maar naar de routine, naar de vanzelfsprekendheid van haar relatie, haar verlangen naar iemand die er gewoon is “want dat is wat ik bijna het hardst mis”.

Een geliefde verliezen… zolang alles goed gaat staan we er niet bij stil. We beseffen wel dat het kan gebeuren, snel door een ongeluk, traag door een of andere ziekte, maar er echt lang over nadenken doen we liever niet. Dit boekje zet je aan om dat heel even toch te doen.

Stien schrijft haar rouw neer in een zeer persoonlijke stijl. De rouw blijft, maar ook de liefde.

Een boekje om af en toe terug uit het rek te halen en er even door te bladeren, om zomaar op goed geluk af een paar pagina’s opnieuw te lezen.

 

Stien Verbelen. Voor Altijd – Over rouw en hoe je nooit mag opgeven. Mammoet, Antwerpen, 2022, 190 pp. ISBN 978 9462 6740 11

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!