Video, Mediakritiek - and

Michel Collon praat met DeWereldMorgen.be over het belang van tegensprekelijke debatten

Aanleiding voor dit gesprek is een artikel in De Standaard dat stelt dat op het festival Manifiesta geen tegensprekelijke debatten mogelijk zijn over de oorlog in Oekraïne. Michel Collon daarover: "De Standaard heeft gelijk. Daarover moeten alle meningen aan bod komen, zodat de lezers zelf kunnen nadenken en oordelen. Alleen, ik stel vast dat De Standaard dat journalistiek principe nooit toepast. Niet alleen over de oorlog in Oekraïne."

donderdag 15 september 2022 15:52

 

“Wat je in De Standaard ziet zijn variaties van pro-NAVO-standpunten”, vertelt Michel Collon. “Je moet het met mij niet eens zijn, maar laat de mensen daar over oordelen. Censureer de vrijheid van meningsuiting niet.”

Volg hier het gesprek tussen Michel Collon en Marc Vandepitte:

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!