Klik op foto om te vergroten

Het Laatste Nieuws lokt racistische commentaren uit met suggestieve artikels

De racistische commentaren op Facebook zijn gruwelijk, maar wat met de kranten die lijken te hengelen naar dergelijke reacties? Het Laatste Nieuws maakte een suggestieve link tussen een verkrachtingszaak in Steenokkerzeel en het asielcentrum dat toevallig in dezelfde gemeente ligt.

dinsdag 2 augustus 2016 16:21
Spread the love

Een 16-jarig meisje uit Steenokkerzeel diende zaterdag klacht in voor verkrachting. Het Laatste Nieuws wijdde er een bericht aan en gooide dat op Facebook. Het artikel kreeg als titel ‘Tienermeisje verkracht in buurt asielcentrum’.

Er ligt inderdaad een asielcentrum op 850 meter van de plaats van het delict. Maar dat geldt voor zowat alle gebouwen van het dorp Steenokkerzeel. De krant voegde er wel aan toe: “De recherche van de lokale politie heeft naar alle waarschijnlijkheid nog geen spoor naar de dader of daders”.

Onder de Facebook-post kwamen precies het soort reacties dat je onder zo’n suggestief artikel verwacht. “And here we go again! boot op en laten zinken samen met alle linske idioten die dit veroorzaakt hebben! dank u om de samenleving om zeep te helpen! ze was te los gekleed zeker?”, schreef een zekere Julie.

Even later raakte bekend dat de 19-jarige vriend van het meisje als verdachte genoemd wordt. Het parket van Halle-Vilvoorde ontkende elke link met het asielcentrum. Het Laatste Nieuws maakte een update van de status maar het kwaad was al geschied. Er stonden al tientallen gore reacties onder de post.

Nog wat later zet Het Laatste Nieuws een artikel op Facebook over de haatreacties op het overlijdensbericht van de jonge Limburger. “Er zit iets serieus scheef in onze samenleving”, zet de krant er bij. Over de eigen verantwoordelijkheid daarin helaas geen woord.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!