Foto: Evy Menschaert
Samenleving, België -

Hart boven Hard wint prijs Jef Ulburghs

Burgerbeweging Hart boven Hard wint de Solidariteitsprijs Jef Ulburghs. De onderscheiding wordt tweejaarlijks uitgereikt door vzw Solidariteit Jef en Jeanne Ulburghs, die sinds 2004 de nagedachtenis bewaart aan de Limburgse priester, politicus en activist Jef Ulburghs (1922-2010). De vzw zet zich in voor kleinschalige basisinitiatieven in functie van vrede, verdraagzaamheid, rechtvaardigheid, verzoening en geweldloosheid.

dinsdag 1 september 2015 18:03
Spread the love

Voorzitter Erwin De Bruyn: “Hart boven Hard krijgt de prijs als beweging van onderop. Een beweging die duidelijk waarden als solidariteit, maatschappelijk engagement, rechtvaardigheid, economische transitie centraal stelt. Een beweging die net als Jef Ulburghs in zijn jaren als activist, heel sterk de verbinding opzoekt tussen sectoren. Die de onderlinge solidariteit en betrokkenheid bij diverse maatschappelijke geledingen, werkvormen, sectoren, organisaties en personen wil opzoeken en cultiveren.”

Hart boven Hard ontstond in de zomer van 2014 als een brede beweging van verenigingen en burgers die zich zorgen maken om de strikt economische kijk op de samenleving, en die willen verdedigen dat er wél een alternatief is. Wouter Hillaert en Gerard Aerts van Hart boven Hard namen de prijs maandagavond in Genk, precies vijf jaar na het overlijden van Jef Ulburghs, dankbaar in ontvangst. Er is een waarde van 1000 euro aan de prijs verbonden, waarmee de lokale Limburgse kern haar activiteiten van het komende jaar zal ondersteunen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!