Nieuws -

Politievakbond: neem gsm af bij filmen politieoptreden

Er is ophef ontstaan nadat een man een racistisch incident filmde op een terras in Brugge. Die ophef had niet alleen te maken met het racistisch incident zelf. Het feit dat de politie gefilmd werd toen ze ter plaatse kwam, schoot in het verkeerde keelgat bij de agenten. Zij hebben klacht ingediend tegen diegene die hun filmde.

dinsdag 26 augustus 2014 13:08
Spread the love

Volgens de agenten wordt hun privacy geschonden wanneer ze gefilmd worden tijdens hun optreden. Daarom hebben ze klacht ingediend tegen de persoon die hun met zijn gsm filmde tijdens de interventie te Brugge.

Naar aanleiding van dit incident roept de politievakbond op om het filmen van agenten aan banden te leggen. De vakbond wil dat de overheid werk maakt van een wettelijk kader. Dat moet de agenten onder meer in staat stellen om gsm’s af te nemen wanneer ze zonder hun toestemming gefilmd worden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!