Nieuws -

Politievakbond: neem gsm af bij filmen politieoptreden

Er is ophef ontstaan nadat een man een racistisch incident filmde op een terras in Brugge. Die ophef had niet alleen te maken met het racistisch incident zelf. Het feit dat de politie gefilmd werd toen ze ter plaatse kwam, schoot in het verkeerde keelgat bij de agenten. Zij hebben klacht ingediend tegen diegene die hun filmde.

dinsdag 26 augustus 2014 13:08
Spread the love

Volgens de agenten wordt hun privacy geschonden wanneer ze gefilmd worden tijdens hun optreden. Daarom hebben ze klacht ingediend tegen de persoon die hun met zijn gsm filmde tijdens de interventie te Brugge.

Naar aanleiding van dit incident roept de politievakbond op om het filmen van agenten aan banden te leggen. De vakbond wil dat de overheid werk maakt van een wettelijk kader. Dat moet de agenten onder meer in staat stellen om gsm’s af te nemen wanneer ze zonder hun toestemming gefilmd worden.

take down
the paywall
steun ons nu!