Nieuws -

Oproep tot mediaboycot IS

In Syrië werd de Amerikaanse journalist James Foley vermoord door leden van de Islamitische Staat (IS). De Amerikaanse journalist werd onthoofd. Van die onthoofding werden ook beelden online geplaatst. Maar steeds meer stemmen gaan op om die beelden vooral niet te tonen.

woensdag 20 augustus 2014 16:29
Spread the love

IS staat bekend om zijn wrede filmpjes die het via Twitter, Facebook en YouTube verspreid. Daarop zijn beelden te zien van moorden en gevechten. Die beelden worden vaak gedeeld op sociale media en zo ook opgenomen door televisiestations en kranten.

De meeste mensen verspreiden de filmpjes van IS omdat ze geschokt zijn door de brutale en wrede inhoud ervan. Maar door de beelden van IS te verspreiden, krijgt IS ook steeds meer aandacht. Zo kan het ook nieuwe jongeren bereiken die zich bij de strijd van IS willen voegen.

Daarom weigeren steeds meer journalisten en gebruikers van sociale media de beelden van IS verder te verspreiden. Op twitter wordt via de hashtag #ISISmediaBlackout opgeroepen om niet langer beelden en boodschappen te verspreiden.

De oproep lijkt veel gehoor te krijgen. Ook de VRT besloot om de beelden van de moord op James Foley niet uit te zenden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!