(c) JL Peret UNEP
Milieu -

Opwarming aarde is grote bedreiging

Auto's en industrie veroorzaken veel uitlaatgassen. Door die uitlaatgassen warmt de aarde op. Dat heeft belangrijke gevolgen. Het ijs van de noordpool en de zuidpool smelt bijvoorbeeld. Gebieden aan de kust kunnen daarom overstromen. Warme gebieden zullen te maken krijgen met droogte.

donderdag 13 maart 2014 11:19
Spread the love

De opwarming is een ramp voor de natuur. Maar niet alleen voor de natuur. Amerika waarschuwt dat overstromingen veel steden zullen treffen. Mensen zullen hun huis en bezittingen verliezen. Dat zal leiden tot protesten.

Minder water en voedsel

Door de opwarming zal er ook meer droogte zijn. Landbouwers zullen het moeilijk krijgen omdat er te weinig water is. We zullen dus minder voedsel hebben. Volgens Amerika neemt daardoor de kans op oorlog toe. Want landen zullen vechten om voedsel en water.

De opwarming van de aarde zal meer schade zal veroorzaken dan we denken. Ook onze samenleving zal eronder lijden. We moeten daarop voorbereid zijn.

(dit artikel werd bewerkt door Thomas Decreus)

take down
the paywall
steun ons nu!