Afrika -

Geweld tegen zwangere Zuid-Afrikaanse vrouwen

Zwangere Zuid-Afrikaanse vrouwen krijgen vaak te maken met geweld. Dat geweld komt meestal van de mannen van de zwangere vrouwen. Ongeveer één op vier zwangere Zuid-Afrikaanse vrouwen worden slachtoffer van geweld door hun man. Onderzoekers proberen te achterhalen hoe dit komt.

donderdag 13 maart 2014 14:02
Spread the love

Zwangerschap is een periode van stress. In zo een periode kunnen emoties tussen mannen en vrouwen sterker zijn. Hierdoor kan er ook meer agressie voorkomen bij koppels. Maar dat is maar een deel van de verklaring voor het geweld tegen Zuid-Afrikaanse vrouwen.

Aids

Volgens onderzoekers heeft ook aids iets te maken met het geweld. In Zuid-Afrika is er veel aids. Vaak wordt dat ontdekt tijdens de zwangerschap. Die ontdekking kan leiden tot veel spanning tussen een koppel. Het kan er voor zorgen dat mannen gewelddadig worden.

(artikel bewerkt door Thomas Decreus)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!