Antwerpen, ACW, Vlaams Nationaal Zangfeest, Antwerpen, N-VA, ANZ, Erik Stoffelen -

Vlaams Nationaal Zangfeest haalt uit naar ACW

ANTWERPEN - Op het jaarlijkse Vlaams Nationaal Zangfeest in de Lotto Arena in Antwerpen is zondag zwaar uitgehaald naar het ACW. Aan de 76ste editie van het Zangfeest namen zo'n 5.000 mensen deel.

maandag 4 maart 2013 11:00
Spread the love

In zijn toespraak zei ANZ-voorzitter Erik Stoffelen dat Vlaanderen in een ontzuilde samenleving zonder de christelijke arbeidersbeweging kan.

“Welk volk ter wereld wil de les gespeld worden door een ACW-zuil die België dient, Vlaanderen minacht en ons allen moreel de les spelt, maar fiscale spitstechnologie toepast en de gewone belastingbetaler laat opdraaien? Excuses zullen niet volstaan”, klonk het.

Ook de private stichting van koningin Fabiola – die volgens hem topadvies krijgt van dezelfde fiscalisten als het ACW – en de kerstboodschap van koning Albert II nam hij op de korel. “Hoe meer de koning zich afzet tegen de Vlamingen die verkeerd gestemd hebben, hoe meer de idiote vergelijking met de jaren dertig gemaakt wordt, hoe standvastiger de kiezer zal blijven”.

Tot slot: “België en de monarchie staan haaks op democratie. Daarom gaan wij als overtuigde democraten resoluut voor een Vlaamse republiek.”

Traditioneel waren er ook heel wat politici van de N-VA (onder wie Bart De Wever, Jan Peumans en Jan Jambon) en Vlaams Belang aanwezig op het Vlaams-nationalistische zangfeest.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!