Innovatief wapenbeleid in Uruguay
Uruguay, Wapenbeleid -

Innovatief wapenbeleid in Uruguay

vrijdag 1 februari 2013 20:18
Spread the love

Er gaat een campagne van start in Uruguay die als doel heeft wapens te ruilen voor fietsen en laptops. De campagne heet ‘Wapens voor het leven’; ze deelt ‘talenten’ uit in ruil voor wapens. Volgens de overheid is de campagne gekoppeld aan politie-operaties.

Het Uruguayaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op dinsdag 29 januari 2013 officieel een ontwapeningscampagne gelanceerd waarmee beoogd wordt wapens te ruilen voor fietsen en laptops. Volgens het ministerie heeft het programma de naam ‘Wapens voor het leven”en wil men ermee een ruil doen. De burgers die deelnemen leveren een pistool in en ontvangen in ruil een ander ‘ pistool voor het leven ‘, het wapen van de kennis: een ‘ laptop ‘ of een fiets, voor recreatieve doeleinden of voor het werk. Volgens een ministeriële verklaring is het doel van de campagne “te werken aan de belangrijke taak die de Uruguayaanse overheid heeft om het land te ontwapenen”, dit is volgens hun één van de doelstellingen op het pad naar een meer harmonieuze samenleving, waarin conflicten worden opgelost door middel van dialoog en onderhandelingen.

Het ministerie verklaarde ook dat de campagne niet de enige actie is in deze richting: “het werkt synergetisch met het maken van permanente politie-operaties ter bestrijding van illegale wapens en een parallelle campagne van ‘verantwoord ownership’ van wapens die worden ingezet om degenen die een pistool willen kopen of dit willen regulariseren, te begeleiden, ze moeten moet voldoen aan de wettelijke eisen en een passende opleiding krijgen. “

Volgens de lokale krant “El Observador” valt de beslissing samen met de toename – vorig jaar en dit jaar – van de misdaden die verband houden met drugshandel, dit had tot vragen geleid door de oppositie over het ministeriële beheer.

take down
the paywall
steun ons nu!