Verslag, Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, De lijn, Antwerpen, Zinloos geweld, Bernard Dewulf, Respecttram, Michaël vandebril -

De Respecttram rijdt door Antwerpen

ANTWERPEN - Na enkele incidenten waarbij het geweld op chauffeurs van het openbaar vervoer escaleerde, sloegen De Lijn en vzw Objectief de handen in elkaar om via interactieve workshops wederzijds begrip en respect te bevorderen. Het initiatief sloeg aan en de deelnemers reageerden positief. Dit jaar wordt het initiatief doorgetrokken met een tram die een gedicht kreeg opgeschilderd dat iedereen wil aanzetten tot wat meer hoffelijkheid en verdraagzaamheid.

maandag 22 oktober 2012 14:45
Spread the love

Vanaf 19 oktober rijdt deze Respecttram, met daarop het stadsgedicht Tramtram van stadsdichter Bernard Dewulf, door de straten van Antwerpen.

Op de tram of de bus komt men de wereld tegen. We worden er geconfronteerd met een mengeling van jong, oud, blank, zwart of watdanook. Het is in eenieders belang dat in die beperkte ruimte waar we noodgedwongen een tijdje met elkaar moeten verblijven een sfeer geschapen wordt waarbij wederzijds respect centraal staat.

Erg moeilijk is dat niet, knik bijvoorbeeld eens een goeiedag naar de chauffeur, een kleine moeite maakt echt verschil!

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!