Eilanden in de Pacific beloven vrouwenemancipatie
Nieuws, Vrouwenemancipatie, Pacific Islands Forum -

Eilanden in de Pacific beloven vrouwenemancipatie

BRISBANE, 3 september 2012 ( IPS ) — De leiders van vijftien eilandstaten in de Grote Oceaan hebben beloofd te investeren in vrouwenemancipatie. Ze deden dat bij de afsluiting van het 43ste Pacific Islands Forum in Rarotaonga op de Cookeilanden.

maandag 3 september 2012 15:54
Spread the love

In de verklaring die vrijdag is uitgegeven, beloven de landen onder meer maatregelen om de participatie van vrouwen in de politiek en in het bedrijfsleven te bevorderen. Ook kondigen ze hervorming aan van wetgeving die gelijke kansen op de arbeidsmarkt belemmert en beloven ze steun aan vrouwelijke ondernemers.

Op Kiribati is 4,3 procent van de politici vrouw. Op Vanuatu is dat 3,8 procent en op de Marshalleilanden 3 procent. Papoea-Nieuw-Guinea telt drie vrouwelijke parlementariërs en de Solomon-eilanden en Tuvalu hebben momenteel helemaal geen vrouwen in de politiek.

De landen willen ook iets doen aan geweld tegen vrouwen. Volgens VN-Vrouwen heeft op Kiribati 68 procent van de vrouwen tussen 15 en 49 jaar te maken (gehad) met fysiek of seksueel geweld. Op de Solomon-eilanden is dat 64 procent.

Het Pacific Islands Forum telt zestien lidstaten in de Grote Oceaan, waaronder Australië, Papoea-Nieuw-Guinea, Tonga, Niue en de Cookeilanden.

– – – – – – – –
Auteur: Catherine Wilson

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!