Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Brussel, Watmet -

De Zinneke Parade verzamelpagina

In Brussel vergaapten 85.000 toeschouwers zich aan de kleuren en choreografieën van de Zinneke Parade. Die stond dit jaar in het teken van de chaos. "Doorheen een veelvoud van artistieke projecten creëren we ontmoetingsplekken voor mensen die elkaar in het dagelijkse leven nooit zouden kruisen", zegt Myriam Stoffen van Zinneke Parade. Op deze pagina vindt u alles over de Zinneke Parade van 2012.

zondag 20 mei 2012 14:18
Spread the love

De Zinnekeparade wil een antwoord zijn op de vreselijke daden van geweld waarmee de hoofdstad de voorbije maanden in het nieuws kwam. “Ook de meest scherpe meningsverschillen verdienen het om met argumenten en creativiteit te worden aangepakt, niet met verbaal en nog minder met fysisch machtsvertoon”, zegt Myriam Stoffen.

De parade bestaat uit 22 Zinnodes die elk van op een andere locatie op het parcours vertrokken. Een Zinnode bestaat uit een honderdtal
dansers en muzikanten. Een ‘zinneke’ was in de 19de eeuw een straathond. De naam is nu een geuzennaam voor de mensen die in Brussel wonen.

De Zinnekeparade werd voor het eerst georganiseerd in 2000 toen Brussel één van de culturele hoofdsteden was en was zaterdag aan de
zevende editie toe.

Dit is de pagina met alle korte videobijdragen die door toeschouwers zijn gemaakt:
https://www.dewereldmorgen.be/zinneke

En hieronder staan de links naar alle andere bijdragen:

take down
the paywall
steun ons nu!