Nieuws, Samenleving, Lokaal, Gent, 8 april, Romagemeenschappen, Dubbelconcert -

‘Roma Nation Day’ in Gent

GENT: op 8 april vieren de Romagemeenschappen over de hele wereld hun (inter)nationale feestdag. Het is een dag waarop, sinds 1971 in de eerste plaats aandacht wordt gevraagd voor de achtergestelde positie waarin de miljoenen Roma's in Europa leven; het is een kreet voor (meer) erkenning van een volk zonder land.

dinsdag 10 april 2012 11:45
Spread the love

Terwijl er in Brussel gekozen werd voor een ingetogen moment van herdenking, werd in de Centrale in Gent de Roma Nation Day  op gepaste muzikale wijze gevierd met een dubbelconcert van Orkester Romane Prala (een gemengd Bulgaars-Macedonisch-Belgisch gezelschap met Pesho Elmasov op accordeon) en het onovertroffen Slovaaks-Belgische ensemble The Gipsy Wolves.

Een sfeerverslag in beelden

take down
the paywall
steun ons nu!