Nieuws -

De zomerblog van Luc Cortebeeck

De zomer is er, en dan is het tijd voor de zomerblog van het ACV en vooral van Luc Cortebeeck. Die zal dit jaar verschijnen op deze nieuwssite. De ACV-voorzitter zal de komende weken en maanden zijn kennis, overwegingen en ideeën delen met de lezers van DeWereldMorgen.be.

donderdag 7 juli 2011 16:19
Spread the love

Daar zijn we verheugd over, want DeWereldMorgen.be is er om te berichten over wat er echt toe doet. (1) Daarbij hoort ook onze uitdrukkelijke ambitie om stem te geven aan de georganiseerde samenleving, aan de bewegingen en verenigingen uit het middenveld die een tegenwicht bieden voor een al te dikwijls falende economie en een te afwezige of eenzijdige politiek… en dus ook zeker aan de meest representatieve en grote organisaties.

Sommigen zullen misschien willen beweren dat we al te makkelijk de rode (of groene, of blauwe) loper uitrollen voor vakbonden, sociale bewegingen, verenigingen of ngo’s. Wel, dat ze nog maar eens aandachtig naar DeWereldMorgen.be kijken. Want ook de meest kritische artikels en interviews over hen zijn bij ons te lezen. Maar, dat moet gezegd, nooit om te stampen, wel vanuit de overtuiging dat het middenveld ontzettend belangrijk is als draaischijf en zelfs motor van een democratische samenleving.

En dus moet DeWereldMorgen.be zijn lezers zoveel mogelijk de kans bieden om te weten wat er leeft in dat middenveld, ook via blogs van hun gelegitimeerde voorzitters.

De eerste bijdrage van Luc Cortebeeck is – hoeft het te verbazen – gewijd aan de voorstellen van formateur Di Rupo.
 

Om de blog te lezen – klik hier

(1) Zie ook de reactie ‘Blij met de prijs‘ van DeWereldMorgen.be naar aanleiding van het winnen van de Prijs voor de Democratie 2011 – lees meer

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!