Antwerpen, Stampmedia, Dj, Antwerpen, Kavka, Aeyc, Yannick Leclercq -

Jonge DJ’s zetten Kavka in rep en roer

De 18-jarige DJ Yannick Leclercq organiseerde op vrijdag 18 maart in het Antwerpse Kavka Start 2 Party. Antwerpen Europese Jongerenhoofstad begeleidde hem bij de organisatie van dit feest voor en door jongeren, in het teken van beginnende DJ’s.

woensdag 23 maart 2011 15:15
Spread the love

Netsky, Antwerp Kids, allerlei Antwerpse bands passeerden de revue. Met vijf jonge DJ’s draaide Leclercq muziek van Antwerpse bodem.

“Nieuwe DJ’s kunnen hier voor een echt publiek hun talent tonen”, legt Leqlercq uit. “Twee van de zes DJ’s vond ik in mijn vriendenkring, de anderen heeft Open Music Synergy gezocht.” Via deze Facebookgroep kunnen jonge DJ’s en producers hun werk showen en feedaback krijgen.

Videojockey Dax Geyskens mixte live beelden op het ritme van de muziek. Trots keek hij naar het jong geweld dat Kavka verwarmde. “Ik ben zelf DJ en ik organiseer samen met Crefi vzw DJ-cursussen. Zoe en Nickeerd volgen al vier jaar deze workshops en dat werpt nu zijn vruchten af”, vertelt Geyskens.

Europese gedachte

Het feestje leek eerst op een sisser uit te draaien. Maar om 22.30 uur stroomde het volk toe. Een tiental jonge knapen koos Start 2 Party uit voor een reünie: “We gingen tijdens de krokusvakantie snowboarden en via een vriend hoorde ik over dit gratis feestje. De perfecte plek om elkaar terug te zien”, zegt Jakke Thyssens. Voor Feline Dirckxs bleef het echter een raadsel hoe ze hier geraakt waren: “Ik heb absoluut geen idee waarom.”

De Europese dimensie kreeg vorm toen een groep goedlachse Nederlanders de keet binnenwandelde. “Een klasgenoot organiseerde een weekendje en in ons hostel hoorden we toevallig over dit feestje.”

Trots Antwerpen

De organisatie van Antwerp European Youth Capital (AEYC) steunt dit initiatief met hart en ziel. “Dit is een toonbeeld van een project voor en door jongeren”, meent Barbara Matthys, verantwoordelijke voor de Jongerenambassadeurs.

“Yannick Leclercq (18) heeft dit helemaal zelf georganiseerd en de zaal zat vol enthousiaste jongeren.”

Yannick De Pauw, communicatiegoeroe van Antwerpen Jongerenhoofdstad, begeleidde Leqlercq bij de organisatie van Start 2 Party. “We gaven Yannick communicatietips, verbeterden de typografie van de poster. Toch denk ik dat mond-tot-mondreclame meer mensen heeft gelokt. Hoe groter je netwerk, hoe meer mensen opdagen.”

Van de lage opkomst aan het begin van de avond was tegen 11 uur niets meer te merken.

© 2011 – StampMedia – Vincent Buyssens

take down
the paywall
steun ons nu!