Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Spiegeltent, Unifac, Antonia Stoel, Berta Brons, Calmartes, Lisette Daeyaert, TD pensioné, Wim Ruiters -

Antwerpse studenten dansen met rusthuisbewoners

Jongeren beseffen dat ze de buurt vaak op stelten zetten. Om dit goed te maken betrekken de studenten van de Universiteit Antwerpen (UA) hun buurt bij het cultuurfestival Calamartes. Dinsdag 15 maart dansten ze met bewoners van rust- en verzorgingstehuis Onze Lieve Vrouw op TD Pensioné.

maandag 21 maart 2011 15:56
Spread the love

De overkoepelende studentenorganisatie Unifac organiseert van 14 tot 19 maart het festival Calamartes. De hele week kunnen studenten, maar ook buurtbewoners proeven van kunst en cultuur in de spiegeltent op het binnenplein van het Hof van Liere aan de stadscampus van de UA.

Dinsdag 15 maart waren de bewoners van het rust- en verzorgingstehuis uit de Pieter van Hobokenstraat welkom op de thé dansant (TD) Pensioné. Van 14.30 tot 16 uur zorgde een bigband van het conservatorium voor entertainment. In een rolstoel of niet, iedereen mocht met de studenten op de dansvloer.

Oude taarten

“Een heel leuk initiatief”, vindt Wim Ruiters (32), animator van het rusthuis. “De rest van het jaar klagen ze over het lawaai, maar deze dag maakt alles goed. Het evenement vindt plaats op een erg leuke locatie. Twee jaar geleden was er een samenwerking met Radio Minerva, vorig jaar stond er een groot orgel en ook vandaag speelt de muziek. De bewoners zijn erg gecharmeerd dat de studenten interesse tonen.”

“Fantastisch!”, lacht Lisette Daeyaert (83). “Het is zo machtig dat die jonge mannen hier met ons ouwe taarten komen dansen.”

Haar vriendin Berta Brons (91) komt uit de lucht vallen als ze hoort dat de studenten dit organiseren. “Is dat echt waar? Chapeau voor de studenten!”

Octopus

Tine Hoefkens (23), student Handelsingenieur, danst er lustig op los met de rusthuisbewoners. “Calamartes komt van calamares, octopus. Hij strekt zijn tentakels uit over de hele stad. Daarom nodigen we ook de bewoners van het rusthuis uit. Eigenlijk kan ik mij hier best amuseren, het leeftijdsverschil speelt even geen rol. Net als jongeren, placeren ouderlingen graag een dansje. Bovendien kunnen ook wij deze muziek wel pruimen.”

Ook bewoonster Antonia Stoel (93) juicht het initiatief toe. Al weet ze nog niet of ze gaat dansen. “Ik kan wel dansen hoor, maar ik durf niet goed. Ik ben net gevallen en heb pijn aan mijn heup.”

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!