Antwerpen, Stampmedia, Jongerenhoofdstad, Aeyc, Club centraal -

Club Centraal muzikale opener van jongerenhoofdstad

Club Centraal, het openingsfeest van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad, is goed verlopen. Af en toe zat het stampvol, maar de organisatie had het startfeest onder controle. Er kwamen 3000 feestgangers opdagen, meer plaats was er niet in het Centraal Station.

maandag 7 maart 2011 13:30
Spread the love

Met Club Centraal is Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad uit de startblokken geschoten. De Europese jongerenraad gaf Antwerpen deze titel voor hun jongerenbeleid. Na Turijn en Rotterdam is de Scheldestad de derde jongerenhoofdstad van Europa. Een heel jaar lang zullen er evenementen voor jongeren zijn.

Club Centraal had drie podia en bood verschillende randactiviteiten aan. Buiten konden de jongeren onder meer toneel, dans en circus bekijken. Daarnaast toonde jong urban talent hun kunnen op het podium van Zappa en Betonne Jeugd. Op het einde van het station stond beneden de Urban Stage. Bovenin was de tentoonstelling van FC De Kampioenen ingericht en hun bezoekers kwamen al eens een kijkje nemen beneden.

De Urban Stage plaatste de Antwerpse hiphopscene in de kijker. Enkele Nederlandse hiphopartiesten slorpten er hun Antwerpse collega’s mee in hun succes. De Nederlandse toppers Zwart Licht, The Partysquad en Hef lokten veel publiek. De akoestiek was onderaan in het station op de Urban Stage echter niet ideaal.

De Rock Stage had Customs en Merdan Taplak Orkestar als voornaamste publiekstrekkers. Het rockpodium lag vlakbij de perrons achteraan het station. Veel treinreizigers kwamen eens piepen. De sfeer was rustiger en de bands trokken een wat ouder publiek.

© 2011 – StampMedia – Sander Carollo, Foto: Sander Goossens

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!