Antwerpen, Stampmedia, Antwerpen, Radio, Studentenradio, Aeyc -

Antwerpse studentenradio Stereo 03 officieel van start

Deze ochtend is de Antwerpse online-studentenradio Stereo 03 officieel in de ether gegaan. Om klokslag negen uur gingen de twee presentatoren Sharon Slegers en Matthias Hellemans van start met hun programma. De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens kwam de studio officieel openen.

zaterdag 5 maart 2011 17:44
Spread the love

In het Jongerencentrum Kavka was het vanochtend al erg druk. Iedereen zette alles in gereedheid om om negen uur live uit te zenden. Vanaf mei 2010 hebben de medewerkers en presentatoren alles in het werk gezet om deze dag mogelijk te maken. Sharon Slegers en Matthias Hellemans mochten de spits afbijten en kropen als eerste de studio in. Burgemeester Patrick Janssens vergezelde hen om het lintje door te knippen en de studio officieel te openen.

De presentatoren hebben heel wat in petto voor de luisteraars. Er komen bekende en minder bekende Antwerpse gasten. In de loop van de dag worden onder andere de twee broers Mathieu en Guillaume, Sofie Lemaire en Linda Merckpoel van Studio Brussel, Sven Pichal van Radio 1 en Tom Waes verwacht. Zij geven interviews of komen live in de studio spelen.

Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad

De initiatiefnemer van Stereo 03 is Sharon Slegers, studente Journalistiek aan de Plantijn Hogeschool. Zij deed mee aan Troef!, een project van de stad Antwerpen om de stad voor jongeren aantrekkelijker te maken. Ze was bij de vier winnaars en won 25.000 euro. Het was voor haar een ultieme kans om Stereo 03 op te starten.

Dat Stereo 03 precies vandaag begint is geen toeval. “We wilden op 5 maart starten omdat het ook de start is van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011. Dat is gisteren al begonnen voor kinderen, maar vandaag is het echt gericht op de jongeren met allerlei podia en activiteiten in het Centraal Station. Vanaf deze namiddag vijf uur zenden wij ook uit vanuit het Centraal Station. Daar doen we nog verschillende interviews met artiesten en een voxpop met bezoekers,” vertelt Sharon.

“Kavka is een hele goede locatie,” vertelt Sharon. “Er treden geregeld groepjes op en we zitten tussen de jongeren in een jongerencentrum. Dat is heel belangrijk want je moet natuurlijk voeling hebben met je doelgroep. Bovendien mogen we hier gratis zitten,” aldus Sharon.

Programma’s

Dit weekend wijkt Stereo 03 een beetje af van de normale programma’s, maar vanaf maandag begint het station met een vaste programmatie. “Er zullen typische rubrieken zijn zoals feestjes en agenda’s met wat er allemaal te doen is in Antwerpen,” verzekert Sharon. “Op woensdag hebben we een actuaprogramma ‘Leen legt het uit’, waarbij Leen (Goris) op een luchtige manier ingewikkelde politieke onderwerpen komt uitleggen.”

Stereo 03 is elke dag van zes uur ’s morgens tot middernacht te beluisteren op www.stereo03.be.

© 2010 – StampMedia – Lynn Symons

take down
the paywall
steun ons nu!