mediActivista

Op het kabinet van Belgisch staatssecretaris voor Migratie- en Asielbeleid, Melchior Wathelet (cdH), werd het onderwerp al op drie bijeenkomsten voorgelegd. Dit zonder concrete resultaten, aldus de CRER.
Taliban"Sommige Pakistanen zijn al zes of zeven jaar in België en vallen onder de criteria voor regularisatie. Ze kunnen niet meer terugkeren naar hun land door de klimaatrampen of omdat ze bedreigd worden door de taliban", zegt Oscar Florès, woordvoerder van CRER.

Verslag, Hongerstaking, Pakistan, Vluchtelingen, Brussel-Elsene, CRER, SubTerra, Dossier:vluchtelingen -

18 Pakistaanse vluchtelingen in hongerstaking in Elsene

donderdag 16 september 2010 11:45
Spread the love

BRUSSEL —  Twee weken geleden zijn achttien Pakistaanse kandidaat-vluchtelingen en asielzoekers gestart met een hongerstaking. Ze worden sinds eind augustus opgevangen in de lokalen van SubTerra, een Zuid-Amerikaanse vzw in Elsene. Dat meldt de vluchtelingenorganisatie, Coordination contre les Rafles, les Expulsions et pour la Régularisation (CRER). Met deze actie willen ze druk uitoefenen op de autoriteiten om hun vraag voor regularisatie of subsidiaire bescherming zo snel mogelijk opnieuw te bekijken.

take down
the paywall
steun ons nu!