Betere integratie door taalvaardigheid
Samenleving, België, Antwerpen -

Betere integratie door taalvaardigheid

zaterdag 14 augustus 2010 08:31
Spread the love

Anderstalige kinderen die hier nieuw aankomen vinden niet altijd gemakkelijk aansluiting bij het onderwijs. Daar wil Meters & Peters iets aan doen.

De vzw Meters & Peters is een Antwerpse vrijwilligersorganisatie die door Nederlandse taalbevordering bijdraagt tot een betere integratie van jonge anderstalige nieuwkomers. Meters & Peters is actief sinds het voorjaar 2000 en kan een beroep doen op meer dan honderd vrijwilligers.

Hun bekendste activiteit is de jaarlijkse Zomerschool Nederlands in juli en augustus. Gemiddeld nemen er een tachtigtal kinderen aan deel. Ze krijgen gedurende zeven weken een taalbubbelbad, dat hen in staat moet stellen zich uit de slag te trekken in de basisschool.

Gisteren werden in het Antwerps Museum van Schonen  Kunsten aan 105 kinderen van de Zomerschool, een diploma Nederlands uitgereikt. De groep bestond uit 38 nationaliteiten! Enkele sfeerbeelden.
 

take down
the paywall
steun ons nu!