Stampmedia, Wilrijk, Festival, Willrock, The Kids, The Opposites -

Willrock: jong talent en klassiekers

Wilrijk was op zaterdag 7 augustus gastheer van alweer de dertiende editie van het gratis festival Willrock. Iedereen kon tussen de bomen van het Steytelinckpark te genieten van de gezellige sfeer, randanimatie en natuurlijk veel muziek. Zelfs weer en wind konden de fun niet voorkomen.

maandag 9 augustus 2010 17:19
Spread the love

Ondanks de plensbuien daalde het volk op 7 augustus weer in grote drommen af naar Willrock. “Wij zijn gewoon zo graaf dat zelfs Moeder Aarde er een nat orgasme van krijgt”, lachten organisatoren Christophe Stroobants en Erik Elst. Het festival heeft de ambitie om het meest sympatieke en gezellige gratis festival van Vlaanderen te zijn. Als het daar niet in slaagde, zal het niet aan de line-up gelegen hebben. Onder andere Ella Ray, Dynamo Zjosss, The Kids en The Opposites maakten het podium onveilig.

Jong talent

Willrock ontstond in 1997 toen enkele jonge Wilrijkse muzikanten vaststelden dat jong lokaal talent moeilijk een podium vond. Als oplossing begonnen ze zelf een festival. Het jong talent was dit jaar ook goed vertegenwoordigd. Alles kon, van punkers Not So Much, over de soul van Ella Ray, tot de loeiharde power metal van The Guardian. “Een podiumkans krijgen is zeker leuk, want er is geen echte soul-scene in België”, zegt zangeres Tine van Ella Ray. “Ik kwam als kind al op Willrock, dus het is tof om hier zelf eens te spelen.”

Rock over Belgium

Na de junioren was het de beurt aan de grote jongens, te beginnen met de Belgische punklegende The Kids. Het gaspedaal ging door de vloer voor een non-stop trein van klassiekers. Ludo Mariman en co. zijn dan wel een dagje ouder, hun shows beuken nog altijd. Daarna kwamen de sympatieke nederhoppers van The Opposites op hun kleinste podium van de zomer terecht. Dat maakte blijkbaar geen zier uit. In minder dan geen tijd kregen ze het publiek mee en al snel sprong iedereen uitbundig op de beats.

Alle leeftijden

Willrock had echter meer de bieden. Naast sfeer en muziek was er ook randanimatie in samenwerking met de Wilrijkse jeugddienst en JC Vizit. Zo konden de allerjongsten én de niet zo jonge kinderen zich uitleven met onder meer zeepbellen, allerlei speeltuigen of een potje Guitar Hero. De creatievere zielen mochten zich te buiten gaan aan graffiti. Wie na dit alles nog niet genoeg had, kon naar het nabije jeugdhuis JOKé voor de after-party.

© 2010 – StampMedia – Tekst: Nils Deputter, Foto: Oliver Nimet

take down
the paywall
steun ons nu!