Nieuws, Antwerpen -

Sfinks 2010: Tropische ambiance met Aimelia Lias

zondag 1 augustus 2010 14:08
Spread the love

Boechout — Het optreden van Amelia Lias – een artiest die onder meer lid was van gerenommeerde groepen als Wenge Musica en Werrason – bracht een vleugje Congo naar Sfinks Mixed. Hij kwam niet alleen, maar had een grote groep muzikanten, zangers, dansers en performers bij die garant stond voor een uitbundige show.

Soukous is een muziekgenre dat uit Congo stamt, maar zijn mosterd haalde bij de rumba. De structuur ervan is net als in de cubaanse son een inleiding met tekstgedeelte, vaak een vraag- en antwoorduitwisseling met het publiek. Het tweede deel is als de montuno, waarbij de muziek in alle geweld losbarst, met solo’s en suggestieve dansbewegingen. Kenmerkend zijn de hoge repetitieve gitaarpatronen. Een lust voor het oog en het oor.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!