De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Foto: RedFox Leuven

Yorunn (17), Lola (16) en Anna (16) willen met bus vol jongeren uit Leuven gaan helpen in Verviers

Yorunn (17), Lola (16) en Anna (17) van RedFox gaan op 3 en 4 januari een bus inleggen van Leuven naar Verviers om samen met andere jongeren uit onze regio twee dagen te gaan helpen in het overstromingsgebied. “We willen de golf van solidariteit verder zetten”, zeggen de drie.

maandag 3 januari 2022 13:17
Spread the love

 

De overstromingen in de Vesdervallei zitten nog fris in het geheugen en de miserie is nog lang niet gedaan. Sinds de regio afgelopen zomer getroffen werd door de zware overstromingen, zijn al duizenden vrijwilligers naar de getroffen gebieden getrokken. Toch is het werk in Verviers nog niet gedaan. “De wederopbouw gaat traag en de overheid doet te weinig” zeggen ze. “Daarom willen we nu in de kerstvakantie in actie komen”. Met een bus vol jongeren uit Leuven willen we op 3 en 4 januari naar Verviers trekken om er twee hele dagen de handen uit de mouwen te steken. “We gaan soep uitdelen, verrotte vloeren uitbreken, kelders leegmaken en nog veel meer” vertelt Lola.

De drie zijn actief bij RedFox Leuven. “Het enthousiasme van onze leden om te gaan helpen in de Vesdervallei is hartverwarmend”, zegt Sofia (16), animator van de jeugdbeweging. Over de twee dagen verwacht RedFox een veertigtal jongeren. “Dat enthousiasme zorgt hopelijk niet alleen voor veel hulp, maar ook het geloof van de mensen dat we in solidariteit alle problemen kunnen oplossen.”

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!