De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Sam Van Rooy en zijn achterlijke kiemen
Geert wilders, Islamofobie, Pvv, Sam Van Rooy -

Sam Van Rooy en zijn achterlijke kiemen

zondag 17 juli 2011 12:37
Spread the love

Kameraden en vrienden,

het is niet omdat het Gentse Feesten zijn dat de wereld stilstaat. Ik onderbreek het feestgedruis dus even om stil te staan bij opmerkelijk nieuws uit Islamofobistan.

Sam Van Rooy, junior voor de vrienden, is ‘op non-actief’ gezet bij de ranzige islamofoben van de PVV wegens … te ranzig. Dat is een prestatie.

Sam van Rooy is auteur van kinderboeken, voormalig-wielercoureur, industrieel ingenieur én vooral zoon van en sinds een tijdje parlementair medewerker van de ranzige ‘Partij Voor de Vrijheid’ van Geert Peroxide Wilders.

Op een mooie dag ging hij wandelen in Scheveningen waar hij – o de horror – vrouwen zag lopen in sluiers, en – o de verschrikkelijke horror – het waren geen kloosterzusters. Hij begon dat groepje dan maar te filmen. God weet wat er in die jongen zijn hoofd omgaat, om wildvreemden te beginnen filmen en volgen op straat. Achteraf poste hij dit filmpje op Youtube met de geïnspireerde titel: “Scheveningen anno 2011: kiemen van achterlijkheid”. Op facebook zette hij er nog volgende uitleg bij: “Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?”

Elsevier sprong hier op een kopte: “PVV’er valt moslimvrouwen lastig en noemt hen tuig” Een beetje vervelend voor de PVV die imagoschade dreigde te lijden en besloot junior op ‘non-actief’ te zetten (wat dat in de praktijk betekend is mij een raadsel). Altijd pijnlijk als racisten elkaar een mes in de rug steken. De uitleg van de PVV wat de volgende: “We hebben de heer Van Rooy direct op non-actief gezet. Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen burqa’s dragen en we zien graag een burqaverbod maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer.”

“Deze vrouwen zijn geen tuig”

Laat ons eens enkele uitspraken van Geert Wilder, Reichsführer van de PVV, op een rijtje zetten en ons afvragen in hoeverre ze verschillen van ‘tuig’.

“We moeten leren intolerant te zijn tegen de intoleranten, op straat, in de moskee en in de rechtbank. We moeten haat en geweld van terroristen beantwoorden met uitsluiting en intolerantie en laten zien wie de baas is in Nederland.”

“We hebben een gigantisch probleem met moslims, het loopt aan alle kanten de spuigaten uit.”

“Het [is] volstrekt onwenselijk dat Amsterdam maar liefst 177 nationaliteiten telt”

“Autochtonen planten zich minder snel voort dan allochtonen.”

“Voor de PVV is duidelijk wie er uit de luie stoel moeten komen en wie na een hard werkend leven erin mogen plaatsnemen. Voor de PVV is duidelijk dat Nederland geen immigratieland moet zijn; alleen dan kan de verzorgingsstaat overeind blijven voor wie daar tijdens en na een hardwerkend bestaan recht op heeft.”

“We hebben Marokkaanse jeugd die zich echt als barbaren gedragen: mensen vermoorden, mensen aanvallen, de meest verschrikkelijke dingen doen.”

“Voorzitter, de elite noemt deze Marokkanen, die hier de boel verzieken, heel romantisch ‘nieuwe Nederlanders’. Ik noem ze liever ‘kolonisten’. Moslim-kolonisten. Want ze zijn niet gekomen om te integreren, maar om de boel hier over te nemen, om ons te onderwerpen.”

Kameraden en vrienden, het is een triestige dag voor onze vrije meningsuiting als iemand mensen niet meer mag filmen op straat en hen tuig noemen. Het is een triestige dag als racisten een overenthousiaste getrouwe volgeling op ‘non-actief stellen’.

Driewerf houzee voor Junior!

Te ranzig voor de PVV, dat moet je kunnen!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!