De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

N. Kroes: zakenleven geen bezwaar tegen Wilders
Geert wilders, Yves Leterme, Vrijemarkteconomie, Kroes, Fortis -

N. Kroes: zakenleven geen bezwaar tegen Wilders

woensdag 6 oktober 2010 09:48
Spread the love

Volgens Neelie Kroes (VVD) moeten de Nederlanders niet vrezen voor imagoschade omdat hun regering zich onderwerpt aan de gratie van de PVV van Wilders “Ook niet in het zakenleven”. Dat zei ze deze week bij Pauw & Witteman.

Dat laatste is natuurlijk extreem cynisch. Natuurlijk niet in het zakenleven! Als het aan het zakenleven ligt, kan het niet rechts genoeg zijn. Niet dat alle kleine ondernemers extremisten zijn. Maar de kleine worden dan ook opgevreten door de groten. En wie groot wil worden, zijn of blijven, moet voor de harde aanpak gaan.

Koppelverkoop, eenzijdige betalingsbevelen, notionele intrestaftrek, loonmatiging of liever -inlevering, flexibiliteit, productie in het goedkope buitenland en het callcenter ook als het even kan, de winst naar belasting-vriendelijk buitenland draineren, en als de boel niet meer draait, springt de staat wel bij of we bollen het af.

Enfin, we moeten over Wilders niet te veel zeuren. Het is onze ‘regering’ Leterme die de koppelverkoop toeliet, haar eenzijdige betalingsbevel probeerde door te drukken (slechts gehinderd door sociale verenigingen), de notionele intrestaftrek behield en beloofde uit te breiden.

Het is onze Vlaamse ‘regering’ Peeters die de arbeiders van Bayer Antwerpen bezwoer redelijk te zijn en in te leveren, gelukkig trokken de Duitse arbeiders aan hetzelfde zeel en leverde niemand in. Het zijn de Peetersen van deze wereld die de voortgang van de economie willen meten in ‘investeringen uit het buitenland’, lees: alles voor het kapitaal. Het is de Vlaamse overheid die mee shopt naar het goedkoopste callcenter (www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/10/01/het-leven-zoals-het-niet-te-harden-een-callcenter) en het zijn ONZE politiekers die zich haastten om de grootste bank te verpatsen aan het buitenland.

Enkele jaren geleden moest de ALSK geprivatiseerd worden om de sociale zekerheid te redden. Vandaag moet de sociale zekerheid bloeden omdat Fortis zonodig een fortuin moest ontvangen. Intussen worden onderwijs, justitie, financieën onderbemand en ondergefinancierd. Het (grote) zakenleven heeft daar niet zoveel problemen mee, nee. ‘t Zijn wel zij die er hun voordeel mee doen he…

take down
the paywall
steun ons nu!