De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

PVV in Noord-Brabant publiceert “eenvoudig uitgelegd” verkiezingsprogramma
Islam, Nederland, Geert wilders, Pvv, Rutte -

PVV in Noord-Brabant publiceert “eenvoudig uitgelegd” verkiezingsprogramma

woensdag 2 februari 2011 16:49
Spread the love

Op 2 maart vinden er in Nederland verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten. De verkiezingen zijn een belangrijke graadmeter voor de populariteit van het kabinet Rutte.

Op basis van de resultaten in de provincies worden de leden van de Eerste Kamer gekozen. Op dit moment heeft het minderheidskabinet van Rutte daar geen meerderheid. De PVV van Geert Wilders, die het kabinet gedoogsteun biedt is daar immers nog niet vertegenwoordigd.

Dat de PVV zetels gaat krijgen in de Eerste Kamer is zeker. De vraag is hoe groot zijn entree zal zijn en of hij het kabinet aan een meerderheid zal kunnen helpen. Van de verkiezingen hangt dus veel af.

In de provincie Noord-Brabant heeft de lokale PVV een verkiezingsfolder uitgebracht voor mensen met een verstandelijke beperking. Vermoedelijk denkt de PVV bij die  groep nog wat electorale winst te kunnen halen.

Hoewel onderwerpen als veiligheid, diervriendelijkheid en openbaar vervoer volgens het partijbureau geschikte onderwerpen zijn om uit te leggen in eenvoudige termen, blijkt de afkeer tegen de Islam toch niet in een iconisch prentje te vatten te zijn.

Uit onderzoek van Synovate blijkt dat één op de vier mensen die zegt op de PVV te gaan stemmen denkt dat Wilders minister is. Onder alle Nederlanders is dit overigens ook één op de zes.

take down
the paywall
steun ons nu!