De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Patateractivisme

Patateractivisme

maandag 30 mei 2011 23:41
Spread the love

Na al die commotie rond de “patattenpolitie”, de “frankensteinbintjes, de “aardappeloorlog”, de “aardappelactivisten” en dergelijke wil ik ook even mijn zegje doen.

Ik vind het vooral spijtig. Spijtig dat er dingen vernield zijn geweest en dat daarmee wetenschappelijk onderzoek verhinderd is, spijtig dat het allemaal op zo’n antipathieke manier is moeten gebeuren. Zonde dat daar zo veel heisa rond veroorzaakt is, zonde dat die heisa eigenlijk door de FLM (Field Liberation Movement) zelf is veroorzaakt, dat zij en andere groene organisaties nu door velen bestempeld worden als stinkende hippes, werkschuw tuig, etc. Had die organisatie het nu eens op een vreedzame manier aangepakt en zo hun punt duidelijk gemaakt, dan was er niet, zoals nu, voorbij gegaan aan heel het punt van hun actie. En dat is dat we kritisch moeten zijn over de onafhankelijkheid van wetenschappelijk onderzoek. En over genetisch gemanipuleerde gewassen.

Foei!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!