De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Nethanyahu wil nog deze week een militaire actie tegen Iran’
Israël, Iran, Benjamin Netanyahu, Ehud Barak, Militaire aktie, Atoombom -

‘Nethanyahu wil nog deze week een militaire actie tegen Iran’

donderdag 3 november 2011 14:31
Spread the love

De Israëlische premier Benjamin Nethanyahu en diens minister van Defensie Ehud Barak proberen een meerderheid te vinden in het kabinet om een militaire actie tegen Iran te ondernemen. Een kleine meerderheid binnen de regering kan zich voorlopig nog niet vinden in zo’n plan. Dat schrijft de Israëlische krant Haaretz.

Volgens een aantal ministers en diplomaten zal een rapport van het Internationaal Atoomenergieagentschap, dat op 8 november wordt gepubliceerd, over de zaak beslissen.

Westerse veiligheidsdiensten zouden het erover eens zijn dat Iran nog amper 2 tot 3 jaar nodig heeft om een bom te maken, mocht het land daartoe beslissen. Westerse defensie-experts achten een aanval op Iran tijdens de wintermaanden onmogelijk omdat dikke wolken dan de missie van de Israëlische gevechtspiloten zou bemoeilijken.  Nethanyahu en Barak zouden daarom niet uitsluiten dat er nog deze week zo’n militaire actie komt.

http://www.haaretz.com/print-edition/news/netanyahu-trying-to-persuade-cabinet-to-support-attack-on-iran-1.393214

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!