De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Japan staat voor ‘cascade van zich opstapelende nucleaire incidenten’
Kernenergie, Japan, Kerncentrale, YouTube, Nucleaire installatie, Fukushima -

Japan staat voor ‘cascade van zich opstapelende nucleaire incidenten’

maandag 14 maart 2011 13:17
Spread the love

Op deze video is te zien hoe zich vandaag vroeg in de namiddag plaatselijke tijd een explosie heeft voorgedaan in de derde reactor van de nucleaire installatie van Fukushima in Japan. Daarbij zouden zes mensen zijn gewond. De explosie vond plaats toen een muur van een van de reactoren instortte. Volgens de Kyoto Newswebsite zou ook de koelfunctie van een andere reactor in Fukushima nu defect zijn.

http://english.kyodonews.jp/

De New York Times denkt dat de huidige situatie nog maandenlang voor problemen dreigt te zorgen. Volgens zowel Japanse als Amerikaanse nucleaire experts staat Japan voor ‘een cascade van zich opstapelende problemen’, waarbij het vrijkomen van radiactieve straling uit de getroffen kerncentrales weken, zoniet maandenlang kan doorgaan.

The New York Times

http://www.nytimes.com/2011/03/14/world/asia/japan-fukushima-nuclear-reactor.html?_r=2&hp

Hydrovolcanic explosion of nuclear reactor buiding No.3 in Japan

http://www.youtube.com/watch?v=-NXQ88zBHe8&feature=player_embedded

Bron : Express.be 

take down
the paywall
steun ons nu!