De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hetero man en vrouw reageren verschillend op homoseksuele affaire van partner
Studie, Heteroseksuele mannen en vrouwen, Homoseksuele affaire, Ontrouwheidsscenario's, Evolutiepsychologie, Jaime C. Confer, Mark D. Cloud -

Hetero man en vrouw reageren verschillend op homoseksuele affaire van partner

vrijdag 24 december 2010 21:47
Spread the love

Heteroseksuele mannen en vrouwen reageren totaal anders op het nieuws dat hun partner een homoseksuele affaire heeft gehad, blijkt uit een studie waarin meer dan 700 studenten werden geconfronteerd met ontrouwheidsscenario’s. De jongeren moesten zich inbeelden dat ze al drie maanden een heteroseksuele relatie hadden.

60% van de mannelijke studenten zei die relatie te willen verderzetten nadat ze te weten waren gekomen dat hun partner (één keer) iets had gehad met een andere vrouw. Omgekeerd zeiden slechts 26% van de vrouwen hun relatie te willen verderzetten na te hebben vernomen dat hun partner (een keer) iets had gehad met een andere man.

Vrouwen waren ook weinig tolerant wanneer hun partner een heteroseksuele affaire had, met 33% die de relatie nog zou verder zetten, al was dat nog meer dan de mannen die slechts in een kwart van de gevallen (25%) nog met hun relatie wilden doorgaan wanneer ze vernamen dat hun partner iets had gehad met een andere man.

Volgens onderzoekers Jaime C. Confer en Mark D. Cloud, die hun bevindingen bundelden in het boek ‘Sex Differences in Response to Imagining a Partner’s Heterosexual or Homosexual Affair, Personality and Individual Differences’, schuilt een uitleg voor het grote verschil tussen mannen (60%) en vrouwen (26%) in de evolutiepsychologie. Een man die zijn vrouw betrapt op een affaire met een andere vrouw, ziet daarin onbewust een bijkomende mogelijkheid om zichzelf voort te planten.

Bron : 

Express.be / The Wall Street Journal

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!