De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Climaxi vzw
Youth for Climate Aalst, Climaxi vzw

Derde klimaat-op-tocht in #zuidoostvlaanderen op 20 september

Net als in andere steden willen wij in Aalst actie voeren voor een beter klimaat en politieke veranderingen die dat mogelijk maken.

dinsdag 17 september 2019 15:22
Spread the love

Wij komen niet alleen op voor een klimaatwet, maar ook voor ecologische én sociale initiatieven die deze wet concreet moeten vormgeven: bijvoorbeeld een betonstop, beter openbaar vervoer in onze regio, verbetering van de publieke dienstverlening, méér bos, hernieuwbare energie in plaats van kernenergie en financiering daarvan door de sterkste schouders.

De voorbije weken stond de wereld op z’n kop toen bekend raakte dat heel wat wouden in Zuid-Amerika en elders op aarde in de fik staan. Ze worden platgebrand door grote firma’s die er soja en vlees kweken.

Vzw Climaxi, een beweging voor klimaat en sociale rechtvaardigheid, wil dat dit stopt. Wij vragen de Belgische overheid, de grootste aandeelhouder van BNP-Paribas om de leningen aan de ontbossers stop te zetten. België moet zijn medewerking aan het handelsverdrag Mercosur, dat opnieuw de grote spelers in de kaart speelt, opzeggen. We willen dat de supermarkten en de overheid inzetten op lokale productie van voeding in België of Europa.

We komen daarom 20 september samen aan het station van Aalst, om 18u30. Voor wie met de trein komt, zijn er treinverbindingen heen en terug vanuit Zottegem, Ninove, Ronse, Oudenaarde, Brussel, Kortrijk en Gent.

Om 19u vertrekken we voor een tocht van ongeveer 4 km door het stadscentrum van Aalst. Bij begin en einde zijn er ook speeches van enkele initiatiefnemers en deelnemende organisaties. Het einde van de actie is voorzien rond 21u.

We hopen op een goede opkomst van mensen uit de regio, die hun bezorgdheid voor het klimaat willen duidelijk maken. Door de betoging in Zuid-Oost-Vlaanderen om 19u te organiseren, kunnen mensen die niet naar de betogingen in de grote steden gaan, makkelijker deelnemen, zonder spijbelen of staken.

 

Een initiatief van:

Climaxi vzw
Youth 4 Climate Aalst

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!