De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Afrika moet sneller vooruit !
Afrika, 11:11:11 najaarscampagne, Ontwikkelingsbeleid in Centraal-Afrika -

Afrika moet sneller vooruit !

zondag 7 november 2010 20:12
Spread the love

11.11.11 NAJAARSCAMPAGNE

In september kwamen we nog met 10.000 mensen op straat in Gent tijdens de Wachtnacht voor de milleniumdoelstellingen. Nog 5 jaar te gaan en de politici hebben nog veel werk voor de boeg. 11.11.11 legt voor haar jaarlijkse najaarscampagne de focus op het Belgische ontwikkelingsbeleid in Centraal-Afrika. Over heel het land zullen de 11.11.11 comités het weekend van 11 november druk in de weer zijn. Afrika moet namelijk sneller vooruit!

De realisatie van de Millenniumdoelstellingen in Centraal Afrika is geen succesverhaal. Voor elke doelstelling hinken die landen achterop. Erger nog, in absolute cijfers en procentueel blijft de armoede er stijgen. De analyse is simpel: de overgrote meerderheid van de bevolking in Centraal-Afrika leeft op het platteland. De kleine boeren komen niet verder dan overlevingslandbouw.

Overheden moeten investeren in landbouw en plattelandsontwikkeling. Maar de politieke wil ontbreekt. Samen met onze partners in Burundi, Rwanda en Congo willen we daarin verandering brengen. We kozen ervoor om samen meer politieke druk te zetten én in 2010 samen campagne te voeren. De partners in hun eigen land en 11.11.11 in België en bij de Europese Unie.

België moet landbouw en plattelandsontwikkeling prioritair steunen in Centraal-Afrika en moet dit ook op Europees niveau bepleiten. We zullen deze boodschap met een open brief aan onze minister van Ontwikkelingssamenwerking overmaken.

(overgenomen van de website van 11.11.11) Check de toffe campagnefilmpjes!! en alle lokale activiteiten van bij jouw in de streek in de 11.11.11 agenda Tot daar!!

 
Bron : By Vero
 
Luc Schrijvers is lid van Intal.
 

Select ratingCancel ratingPoorOkayGoodGreatAwesome
Cancel r

take down
the paywall
steun ons nu!