De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Acties beter aan politiekantoor van Zaventem dan aan Justitie Paleis Brussel.
Solidariteit, Ricardo, Politie van Zaventem, Demonstratie tegen politiegeweld, Jusitiepaleis Brussel, Maandag 16 mei -

Acties beter aan politiekantoor van Zaventem dan aan Justitie Paleis Brussel.

vrijdag 13 mei 2011 11:57
Spread the love

Up to date

Spijtig dat ik niet aan aanwezig kan zijn op deze demonstratie. Ik moet die dag naar het ziekenhuis voor behandeling … Men zou eerder een bezoek moeten brengen aan het politiekantoor van Zaventem dan aan het Justitiepaleis in Brussel …. Want daar is de politieagent actief die Ricardo,  een vredeactivist op fiets,  het ziekenhuis in geslagen heeft.  Er werd een spoedoperatie uitgevoerd. 

..Er was een taal probleem i.v.m. een  identiteitscontrole.Later bleek dat de politieagenten wel frans konden spreken.  De andere politieagent die erbij was,  is tevens medeplichtig …Hij  heeft niet ingegrepen toen zijn collega de fietser in mekaar sloeg. … schuldig verschuim noemt men dat .. het niet helpen van mens(en)in nood  is tevens strafbaar   Het is ondertussen geweten dat de politie van Zaventem geen respect heeft voor de mensenrechten .. Tevens zijn er op 28 april 2 activisten ruw aangepakt omdat zij hun identiteit niet bekend wilde maken … Er moet een onafhankelijk parlementair onderzoek komen naar het doen en laten van de politie van Zaventem… Er zijn  ook andere vreedzame acties  mogelijk . Dit om de politie duidelijk te maken dat  ze niet  zo maar  kunnen doen waar zij zin in hebben … Namen van de betrokken politieagenten zijn inmiddels bekend. Ik zal de bronnen zelf nooit bekend maken.

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!