Mediakritiek -

Oekraïne: een oorlog met beelden, 50 voorbeelden van desinformatie

Het eerste slachtoffer van elke oorlog is de waarheid. De oorlog in Oekraïne is daar zeker geen uitzondering op. Daarover schreef Michel 'Collon een indringend en ontmaskerend boek: ‘Een oorlog met beelden, 50 voorbeelden van desinformatie’.

dinsdag 27 februari 2024 16:49
Spread the love

 

Samen met zijn team deed Michel Collon diepgaand onderzoek van de berichtgeving over de oorlog in Oekraïne. In het boek laat hij zien dat een ware beeldenoorlog de publieke opinie heeft gevormd en misvormd. Het heeft het massale gebruik van dure wapens aangemoedigd in plaats van te zoeken naar een onderhandelde oplossing.

Het boek verscheen oorspronkelijk in het Frans en is nu vertaald in het Nederlands. Michel Collon komt zijn boek op twee momenten voorstellen.

Op dinsdag 5 maart in het museumcafé op de grote markt 34 in Ieper. De avond begint om 19u. Moderator is Lode Vanoost.

Op vrijdag 8 maart in de stadscampus UA Antwerpen, Rodestraat 14 (S.R. 013). Medespreker is Ludo De Brabander, moderator is Johan Depoortere.

Een kort hoofdstukje van dit boek kan je hier in voorpublicatie lezen.

 

Michel Collon is oprichter van het Collectief Investig’Action. Hij is politiek analist, gespecialiseerd in oorlog en desinformatie en auteur van verschillende boeken over deze onderwerpen.

Het boek bevat 420 pagina’s en kost 25 euro. Je kan het hier bestellen (3 euro verzendkosten).

 

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!