Bron: Facebook Fridays for Future UGent
Fridays for Future UGent

Fridays for Future UGent voert actie tijdens openingsstoet en vraagt UGent om klimaat- en ecologische noodtoestand uit te roepen

Op de derde Global Strike for Future voerde een groep studenten en medewerkers actie door tijdens de traditionele openingsstoet aan het begin van het academiejaar voor dood neer te vallen aan de aula. Met deze geweldloze, directe actie wil Fridays for Future UGent de universiteit Gent aanmoedigen om meer te doen om het leven op aarde te beschermen.

zaterdag 21 september 2019 15:47
Spread the love

De groep vraagt de UGent om de klimaatnoodtoestand uit te roepen, in navolging van de universiteit Bristol en meer dan 11.700 wetenschappers in een waarschuwing aan de mensheid. Om de daad bij het woord te voegen, wordt de UGent verzocht om op korte termijn moedige en kordate klimaatmaatregelen te nemen zoals het subsidiëren van dierlijke maaltijden stopzetten.

Tot slot, vraagt Fridays for Future UGent aan haar collega’s in de academische wereld om naast de kerntaken onderwijs en onderzoek meer in te zetten op maatschappelijke dienstverlening. Het is tijd dat wetenschappers de ivoren toren verlaten, zich verenigen achter de (klimaat)wetenschap en massaal deelnemen aan de volgende Global Strike for Future.

Zie hier de video van de actie:

Fridays for Future UGent opent academiejaar

Fridays for Future UGent voert actie tijdens de traditionele openingsstoet en vraagt aan universiteit Gent om de klimaat- en ecologische noodtoestand uit te roepen. #NoStoetOnADeadPlanet #NoParadaOnADeadPlanet #GlobalStrikeForFutureIII

Geplaatst door Fridays For Future UGent op Vrijdag 20 september 2019

 

En nog enkele foto’s op een rij:

Bron: Facebook Fridays for Future UGent

Bron: Facebook Fridays for Future UGent

Bron: Facebook Fridays for Future UGent

Bron: Facebook Fridays for Future UGent

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!