Duits windmolenpark (WikiMedia Commons)
Nieuws, Europa, Economie, Milieu -

Duitsland breekt record gebruik hernieuwbare energie

Tijdens het lange weekend van zaterdag 29 april tot 1 mei 2017 haalde Duitsland 85 procent van zijn totale elektriciteitsverbruik uit hernieuwbare bronnen, een nieuw nationaal record.

dinsdag 9 mei 2017 17:15
Spread the love

Op zondag 30 april haalde Duitsland 85 procent van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals wind, zon, biomassa en waterkracht. Nooit eerder deed Duitsland beter. Ook op maandag 1 mei bleef het land dat niveau aanhouden, een gevolg van de combinatie van zonnig en winderig weer in het noorden en warm weer in het zuiden. De meeste steenkoolcentrales lagen stil op 30 april. Ook de kerncentrales draaiden op een laag pitje.

Duitsland plukt op deze manier de vruchten van zijn grote investeringen in hernieuwbare energie, de zogeheten Energiewende. Tegen 2022 wil Duitsland volledig af van zijn kerncentrales. In de hele maand maart 2017 haalde het land daardoor meer dan 40 procent van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Duitsland loopt ook voorop in energie-efficiëntie. Het heeft op vlak van energieproductie en -verbruik de zuinigste economie ter wereld.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!