Bezoekers van Sfinks Mixed aan het woord

Klein, groot, oud, jong, wit, gekleurd,… Iedereen komt naar Sfinks Mixed. Traditiegetrouw brengt Sfinx Mixed een groot en divers programma waardoor iedereen zich thuis zal voelen: jong en oud, gezinnen met kinderen en avontuurlijke muziekliefhebbers.

zaterdag 30 juli 2016 16:51
Spread the love

“Wat zo fantastisch is aan Sfinks, is dat het gewoon een belachelijk breed publiek is: met verschillende smaken en goestingen,” vertelt de organisator Patrick De Groote. Iedereen kan terecht op Sfinks, voor iedereen is er wel iets.

Dat merk je dan ook als je op de festivalweide rondloopt. Je ziet het meer volwassen publiek genieten van een glaasje cava, jonge ouders zitten gezellig samen terwijl hun spelende kinderen in het rond lopen, jongeren ‘chillen’ onder een boom en anderen proeven al van de verse gerechten die hier geserveerd wordt.Joline en Roos

Joline en Roos zijn twee 15-jarige meisjes die aan het genieten zijn op de vele kussens die onder de bomen op het festivalterrein liggen. Joline werkt hier als vrijwilliger, backstage maakt ze eten voor de artiesten. Roos komt elke dag op bezoek.’s Avonds gaan ze altijd feesten, voornamelijk in ‘The Urban Mad’. “Ik ga ook wel op het marktje kijken, naar de zonnebrillen. Hier hebben ze wel zo toffe dingen, die je niet in elke winkel vindt.”

“Sfinks is wel één van de leukste festivals, omdat dat zo anders is, met een andere soort muziek. Ook zo mooi versierd, zo zomerachtig. Het is precies een ander land,” vertelt Joline ons. Roos voegt hier aan toe dat ze het echt een gezellig festival vindt.Jonge Iraakse familie die sowieso al vijf jaar in België mag blijven.

Een jonge Iraakse familie bezocht vrijdag 29 juli Sfinks Mixed. Zij vertelden dat ze nu al een jaar in België verbleven samen met hun twee kleine kindjes. “We hebben ook een positief antwoord gekregen. We mogen sowieso vijf jaar in België blijven”, vertelde de mama van dit jonge gezin ons heel blij. “De kinderen waren blij om naar Sfinks te komen. Er is hier heel veel te doen voor hen. Ze krijgen niet genoeg van de springkastelen in het kinderdorp. We willen de acrobaten absoluut niet missen.”

 Papa Wim en zijn drie kinderen voor het eerst op Sfinks.

Papa Wim is samen met zijn drie kinderen Ebe, Bern en Lene voor de eerste keer op Sfinks Mixed. Ze leerden Sfinks kennen via een vriendinnetje van de kinderen. “Het is een heel gemoedelijk en rustig festival. Het valt mij op dat er heel veel plaats is. Heel relaxed. Voor de kinderen zijn er heel veel activiteiten. Het is een heel ander festival dan je gewoon bent. En het is fantastisch dat het gratis is,” vertelt papa Wim.Marcelle en Guido genietend van een glaasje cava.

Marcelle en Guido (65) zijn al verschillende keren naar Sfinks gekomen. “Het is hier aangenaam, leuk. Je moet dat eens gezien hebben,”vertelt dit koppel. “Als het niet voor de muziek is, want dat begint al wat later, dan toch voor de kraampjes, want mijn vrouw doet dat wel graag,” vertelt Guido ons. Ze merken ook op dat het hier heel proper is en dat er goede voorzieningen zijn. “Het is ook altijd plezant om van die vreemde zaken te eten of te drinken. We zijn wereldreizigers en dus we zien hier verschillende dingen die we al eens gezien hebben, maar dan ver weg.” Naar andere festivals gaan ze niet. Maar Sfinks vinden ze wel de moeite om naar toe te komen: “Het is gratis, dichtbij en gezellig.”

take down
the paywall
steun ons nu!