Mensenketting in Brussel

Klimaatactivisten in Brussel en Parijs laten zich niet afschrikken door betogingsverbod

In Brussel maakten duizenden klimaatactivisten een mensenketting tot op de Grote Markt. Ook in Parijs was er mensenketting. Klimaatactivisten die later toch probeerden te betogen werden bestookt met traangas.

zondag 29 november 2015 15:30
Spread the love

“Het klimaat zal niet wachten”, zeiden onder meer 11.11.11 aan Franstalige kant, Tout autre chose en Hart boven Hard Brussel. Zij riepen op om het betogingsverbod in Brussel te trotseren met een mensenketting. “We zullen tonen dat de COP21 niet kan doorgaan zonder de burgerstem”, klonk het.

Ook in Parijs werd een mensenketting gevormd. Even later trokken enkele duizenden klimaatactivisten toch de straat op in de buurt van place de la République. Ze werden er al snel omsingeld door een enorme politiemacht die traangas inzette. Er worden ook mensen gearresteerd.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!