Nieuws, Wereld, België -

Actie tegen geweld op vrouwen

Op vrijdag 14 februari protesteerde 'One Billion Rising' wereldwijd tegen geweld op vrouwen. Ook in Brussel voerden ze actie aan het justitiepaleis.

maandag 17 februari 2014 09:32
Spread the love

Wereldwijd wordt één vrouw op drie tijdens haar leven verkracht of mishandeld: dat zijn één miljard vrouwen. In Europa sterven elke dag zeven vrouwen door partnergeweld, en één op tien wordt slachtoffer van seksueel geweld.

Er is ligt een enorm taboe op deze vorm van geweld. Daardoor blijven er elk jaar opnieuw tientallen slachtoffers in de kou staan. Gebrekkige kennis van hun rechten, gebrek aan ondersteuning, stereotiepe reacties van het justitieel systeem…,  zijn o.a. de redenen waarom vrouwen geen gerechtigheid krijgen.

‘One Billion Rising’ is een wereldwijde campagne die op Valentijnsdag over de hele wereld één miljard mensen wilde mobiliseren tegen geweld op vrouwen. Iedereen werd uitgenodigd om in solidariteit over de grenzen heen, te protesteren tegen het geweld op vrouwen en meisjes en gerechtigheid te eisen. Getuigenissen van vrouwen die niet gehoord werden, geen klacht durfden indienen of hun klacht geseponeerd zagen, werden tijdens de actiedag symbolisch overgemaakt aan justitie.

take down
the paywall
steun ons nu!