Zelfs Republikeinen zien ongelijkheid groeien in VS
Nieuws, Politiek, VS, Inkomensongelijkheid, Barack Obama, Democraten, Republikeinen -

Zelfs Republikeinen zien ongelijkheid groeien in VS

Bij de Amerikaanse bevolking zien zowel Democraten als Republikeinen de ongelijkheid toenemen in de VS, blijkt uit onderzoek. Dinsdag 28 januari 2014 zal president Obama het in zijn State of the Union over die ongelijkheid hebben.

maandag 27 januari 2014 14:32
Spread the love

Twee derde van de Amerikanen vindt dat de kloof tussen arm en rijk de laatste tien jaar is toegenomen, stelde het Pew Research Center vast. Het valt daarbij op dat zowel bij Democraten (68 procent) als bij Republikeinen (61 procent) een ruime meerderheid dat vindt.

Over de oplossingen om de kloof te verkleinen lopen de mening wel sterk uiteen. De meeste Amerikanen uit het Democratische kamp (90 procent) vinden dat de oplossingen van de regering moeten komen, bijvoorbeeld in de vorm van hogere belastingen.

Niet ingrijpen

Bij de Republikeinse Amerikanen vindt slechts een minderheid (45 procent) dat de regering moet ingrijpen. Een derde van de Republikeinen vindt zelfs dat de regering helemaal niets moet doen aan die kloof.

“Die verschillen weerspiegelen gedeeltelijk de uiteenlopende visies over de effectiviteit van overheidsmaatregelen tegen ongelijkheid en armoede”, zegt het onderzoekscentrum. “Republikeinen zijn veel minder dan Democraten geneigd om te stellen dat de regering veel kan doen om armoede en vooral ongelijkheid terug te dringen.”

Morgen houdt president Barack Obama zijn jaarlijkse State of the Union voor het Congres. Daarin zal hij naar alle verwachtingen maatregelen aankondigen om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen.

take down
the paywall
steun ons nu!