Windmolens (Foto: Flickr Creative Commons)
Nieuws, Europa, Milieu, Spanje, Windturbine, Windmolens, Windenergie, Hernieuwbare energie, Hernieuwbare energiebronnen -

Windenergie klimt naar top in Spanje

In Spanje is windenergie vorig jaar voor het eerst de grootste bron van elektriciteitsproductie geworden. Turbines leverden meer dan een vijfde van alle stroom in het land.

vrijdag 17 januari 2014 10:48
Spread the love

Uit een rapport van de Spaanse netwerkbeheerder Red Electrica de España (REE) blijkt dat windenergie “voor het eerst aan het grootste aandeel van de jaarlijkse vraag tegemoet kwam”. Windmolens produceerden in 2013 samen bijna 54 gigawattuur, een stijging met 12 procent tegenover 2012. Ze voldeden daarmee aan 21,1 procent van de vraag, nipt meer dan kernenergie met 20 procent.

Ook andere hernieuwbare energiebronnen hebben een sterk jaar achter de rug. Dankzij overvloedige neerslag deed ook waterkracht het bijzonder goed met een productie van meer dan 32 gigawatt – 16 procent meer dan gemiddeld.

De goede prestaties van de hernieuwbare sector hebben mee mogelijk gemaakt dat de Spaanse uitstoot van broeikasgassen 23,1 procent is gedaald.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!