Nieuws, België -

“Stemrecht vanaf 16”

Jong Groen voerde zaterdag in Leuven actie voor stemrecht vanaf 16. “Jong zijn heeft tegenwoordig een negatieve connotatie. Nu zelfs wettelijk verankerd door de installatie van de GAS-boetes voor minderjarigen. Het wordt tijd dat politici ook een positief verhaal brengen door jongvolwassenen verantwoordelijkheid te geven en hen te betrekken bij het maatschappelijk leven", zegt Bram Van Braeckevelt, voorzitter van Jong Groen.

zaterdag 28 december 2013 19:09
Spread the love

Wie willen stemmen, moet 18 zijn. Jongeren die bij de verkiezingen van 2014 pas 17 zijn, zullen nog tot 2019 moeten wachten tot ze voor het eerst een bolletje kunnen kleuren.

“16-jarigen mogen al een testament vast leggen, alleen gaan wonen, rijlessen volgen en helaas zelfs GAS-boetes betalen. Maar stemmen? Dat kan dan weer niet. Terwijl het net die doelgroep is die geniet van de voordelen van onze samenleving: onderwijs, openbaar vervoer, verenigingsleven etc… Ze worden dagdagelijks met de belangrijkste uitgavenposten geconfronteerd, maar hun mening erover geven kan niet. Dat is onlogisch.”

take down
the paywall
steun ons nu!