Ook Britten bombarderen met drones
Nieuws, Wereld, Drones -

Ook Britten bombarderen met drones

Groot-Brittannië heeft voor het eerst in Afghanistan een aanval uitgevoerd met een onbemand toestel dat bestuurd werd door piloten in Groot-Brittannië.

vrijdag 3 mei 2013 13:24
Spread the love

Tot voor kort werden de aanvallen met onbemande vliegtuigen (drones) aangestuurd vanuit een basis in Nevada, in de Verenigde Staten. Maar eerder deze week bevestigde het Britse ministerie van Defensie dat het ook al missies heeft uitgevoerd.

Reaper

De Britten maakten daarvoor gebruik van de MQ-9 Reaper, een toestel dat waarschijnlijk opsteeg vanop de luchthaven in Kandahar, maar bestuurd werd vanuit de Britse luchtmachtbasis in Waddington. Het ministerie wil geen informatie over de missie kwijt, maar wist te melden dat de Reaper een wapen had afgevuurd “als steun aan Britse troepen op het terrein in Afghanistan.”

Het is niet de eerste Britse aanval met een drone, maar die werden tot voor kort bestuurd vanuit de lokale basis in Afghanistan of vanuit de Amerikaanse basis in Nevada. Het commandocentrum in Waddington zou eind 2012 zijn afgewerkt.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!