Migranten kwamen op 19 januari 2013 op straat in Athene om te protesteren tegen hun lot
Nieuws, Europa, Vluchtelingen, Extreem rechts, Illegale immigranten, Extreem racisme, Gouden Dageraad -

Documentaire over het leven van de migranten en vluchtelingen in Athene

Door het incident met de aardbeiplukkers in Nea Manolada eerder deze week, is het lot van de migranten en vluchtelingen in Griekenland weer bijzonder actueel. De internetdocumentaire "Into The Fire", die de situatie van deze bevolkingsgroep in Athene beschrijft, wordt vandaag wereldwijd op blogs en websites gepubliceerd om tegelijkertijd zo veel mogelijk mensen te bereiken.

zondag 21 april 2013 10:51
Spread the love

“Into The Fire” is een nieuw initiatief: het gebrukt crowd-releasing om zo veel mogelijk impact te hebben. Over de hele wereld kan iedereen die wil, wereldwijd, de internetdocumentaire publiceren op dezelde dag: zondag 21 april 2013.

Hoewel het nergens expliciet wordt vermeld, is die datum niet toevallig gekozen. Op 21 april 1967 greep de junta in Griekenland de macht, en vandaag is het de 46ste verjaardag.

Door de verrechtsing in de Griekse samenleving, veroorzaakt door de zware economische crisis, bestaat de kans dat een behoorlijk groot segment van de Griekse samenleving dat wel eens zou kunnen vieren. De neonazipartij Gouden Dageraad heeft in het verleden al de vlag van de junta met fenix ontvouwd op bijeenkomsten.

En uitgerekend vandaag publiceert de Griekse krant Eleftherotypia een opiniepeiling waarin 30% van de ondervraagden stelt dat de situatie beter was onder de junta. De Griekse democratische instellingen komen zwaar onder druk te staan door het medogenloze besparingsbeleid dat is opgelegd door Brussel en Berlijn.

De eerste slachtoffers zijn de zwakke bevolkingsgroepen; met in de frontlijn de migranten en vluchtelingen. Kijkt u mee.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!