Nieuws, Economie, Antwerpen, De lijn, Mobiliteit, Antwerpen, Openbaar vervoer, Hilde Crevits, Lode De Kesel, Roger Kesteloot, Tramlijn, Koen Kennis, Premetro, LIVAN1, Infrastructuurwerken -

Premetro komt bovengronds op Herentalsebaan

ANTWERPEN - 'Amper' 32 jaar nadat de tramtunnel onder de Turnhoutsebaan voltooid werd, zette Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) de eerste spadesteek naar een effectieve ingebruikname. De koker die op de Herentalsebaan het daglicht ziet, zal een snelle verbinding realiseren tussen een P&R-zone aan de rotonde van Wommelgem en het stadscentrum. Deze werken zouden binnen twee jaar opgeleverd moeten worden.

woensdag 6 maart 2013 16:15
Spread the love

Sinds 1981 is de tunnel onder de Turnhoutsebaan ongebruikt gebleven. Enkele jaren geleden – in 2009 – werd reeds de ingebruikname van de tunnel aangekondigd en kon het publiek eens door de tunnel wandelen tot aan het Astridplein.

Vrijdag 1 maart werd een aanvang gemaakt door het dak van de tunnel op de Herentalsebaan open te boren, zodat de sleuf voor de helling waarin de tram boven komt, kan worden aangelegd.

Het plan LIVAN1 (Lijn Invest Antwerpen) omvat naast deze aansluiting van de premetrokoker op het tramnet ook aanpassingen en uitbreidingen van de traminfrastructuur in Deurne-Zuid.

In optimale omstandigheden zal het in de toekomst mogelijk zijn om op 10 à 15 minuten van de rotonde in Wommelgem naar het station Astrid te sporen.

Er komen extra sporen die de Dascottalei met de Ruggeveldlaan verbinden, en een zijsprongetje ervan wordt de route naar de geplande P&R-zone in Wommelgem. In een latere fase zou die zelfs doorgetrokken worden tot in Ranst.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!