foto Luc Janssens

 

Deze dames roepen ons ter orde want het is en blijft een betoging.

Verslag, Nieuws, België, ABVV -

ABVV terug naar onderhandelingstafel maar mét actieplan

De socialistische vakbond ABVV schuift woensdag weer aan tafel voor een nieuwe ronde in het sociaal overleg. Maar omdat de vakbond onvoldoende gerustgesteld werd na de grote betoging van vorige week, komt er een actieplan. “Dit plan zal indien nodig geactiveerd worden”, klinkt het.

dinsdag 26 februari 2013 17:08
Spread the love

Na de onverhoopt succesvolle betoging liet de regering weten dat de voorstellen van de ‘Groep van 10′, waarin onderhandelaars van vakbonden en werkgevers zetelen, grotendeels overgenomen worden.

Daarmee werd al één eis van de betogers ingewilligd. Maar wie rondliep tussen de manifestanten merkte dat het ongenoegen dieper zit. Het beleid van de regering werd op de korrel genomen en meer bepaald de loonmatiging en het gevoel dat de crisis afgewenteld wordt op de werknemers en uitkeringsgerechtigden ligt velen zwaar op de maag.

De socialistische vakbond gaat daarom niet zomaar over tot de orde van de dag. “Het ABVV blijft onder meer zeer verontrust over de toekomstplannen van de regering met betrekking tot ons systeem van automatische indexering van de lonen. Daarenboven blijven de werknemers zich verzetten tegen elke vorm van loonbevriezing en eisen ze dat de loononderhandelingen op sectoraal vlak gevoerd worden, zeker in die sectoren die het goed doen”, stelt de vakbond in een persbericht.

Het ABVV wil in maart een actieplan opstellen “op korte, middellange en lange termijn”. “Dit plan zal indien nodig geactiveerd worden”, klinkt het.

Eén datum ligt al vast. Op 14 maart mobiliseert het ABVV voor de manifestatie van het Europees Vakverbond aan de Cinquantenaire in Brussel.  

take down
the paywall
steun ons nu!