Antoine is 51, komt uit Luik en werkt al 30 jaar bij Arcelor

“In plaats van voortdurend te besparen moet de overheid eens werk maken van echte jobcreatie. Mittal kwam ons bedrijf twee jaar geleden redden. In twee jaar tijd heeft hij de warme lijnen en drie vierde van de koude lijnen gesloten. Tijdens de vorige herstructurering zijn er duizend mensen ontslagen en nu worden er nog eens 1300 mensen op straat gezet. Binnenkort blijven we nog met 800 over. En de vraag is: voor hoe lang nog?”

“Er is nood aan een andere soort industrie. De overheid moet opnieuw greep krijgen op de economie. En wetten stemmen die daarvoor nodig zijn. Het kan bijvoorbeeld niet dat een winstgevend bedrijf massaal ontslaat, alleen maar omdat de winstmarge niet groot genoeg is voor de aandeelhouders.”

“Van Europa kunnen we ook niet veel verwachten. De Europese Unie stimuleert juist sociale dumping. Als we zo verder doen, zie ik de toekomst somber in.”

Verslag, Nieuws, België -

Waarom zij betoogden

Meer dan 40.000 betogers op straat. Maar waarom trotseerden ze de bijtende kou? We duwden hen een microfoon onder de neus en vroegen het.

donderdag 21 februari 2013 18:16
Spread the love

take down
the paywall
steun ons nu!