De week van het andere F***woord.
Nieuws, Samenleving, België -

De week van het andere F***woord

Feminisme wordt wel eens als een vies woord beschouwd. Het begrip zou gedateerd zijn, bedekt met een dikke laag stof, ingehaald door de geschiedenis van onze verlichte westerse wereld. De feministes van vroeger, die hadden tenminste echte, tastbare doelstellingen: stemrecht, de pil, gelijk loon, het recht om hun eigen bankrekening te openen enzovoort.

dinsdag 12 februari 2013 14:58
Spread the love

Nochtans is er nog heel wat werk aan de winkel anno 2013. Zo worden vrouwen het zwaarste getroffen door de economische crisis, wordt een op tien vrouwen het slachtoffer van verkrachting, en levert het alomtegenwoordige schoonheidsideaal een uiterst beklemmend beeld op van de vrouw als louter sexy stoeipoes.

Feminisme is met andere woorden nodig. Bovendien gaat het dan niet alleen over wat er verkeerd gaat of over waar we vanaf willen. Het gaat ook over hoe het wel kan: hoe we op een gelijkwaardige manier kunnen samenleven, met respect voor elkaar en voor ieders eigenheid.

Deze samenleving heeft feminisme nodig. Omdat we allemaal beter worden van een samenleving in balans, waarin iedereen het respect en de kansen krijgt die elk mens verdient.

Naar aanleiding van internationale vrouwendag (8 maart 2013) besteedt DeWereldMorgen.be daarom een hele week bijzondere aandacht aan feminisme, seksisme en gender(on)gelijkheid.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!